Witloof met ham in de oven met puree
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
8 stronkjes witloof
-
8 plakjes ham
-
2 eetlepels boter
-
2 eetlepels bloem
-
1/2 liter melk
-
75 gram geraspte kaas
-
750 gram aardappelen
-
nootmuskaat
-
peper + zout
|
Bereiding:
|
-
Maak de stronkjes witloof schoon.
-
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
-
Verwarm de ovengril voor.
-
Beboter een ovenschaal.
-
Stoom de witloof 10 minuten en laat goed uitlekken.
-
Rol elk stronkje witlof in een plakje ham.
-
Kook de aardappelen goed gaar, giet ze af, laat ze uitdampen en stamp ze fijn.
-
Maak de puree aan met een scheutje melk.
-
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Maak de "bechamelsaus": smelt de boter en roer er de bloem door.
-
Laat goed heet worden en giet er al roerend beetje bij beetje de melk bij.
-
Laat de saus al roerend indikken.
-
Haal van het vuur en doe er de kaas bij.
-
Laat smelten en roer nog eens goed door.
-
Breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
-
Leg de witloofrolletjes in de ovenschaal.
-
Overgiet met de saus.
Optie:
Doe de puree in een spuitzak met gekartelde mond en spuit toefjes puree langs de witloofrolletjes.
Bestrooi met wat extra geraspte kaas en laat 5 à 10 minuten kleuren onder de ovengrill.
|